Camouflagetherapie | Huidtherapie Huizen

Wat is camouflagetherapie?

Camouflagetherapie is een behandeling gericht op het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen. Denk hierbij aan pigmentaandoeningen, wijnvlekken of andere vaatafwijkingen. Maar ook acne, tatoeages of littekens komen in aanmerking voor camouflagetherapie. Je past het toe om kleurverschillen in de huid te camoufleren. Dit kunnen grote of kleine gebieden zijn.

Marloes van der Wiel

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

De behandeling

Tijdens de behandeling overleggen wij welk product het beste bij je past, afhankelijk van wat je graag wilt bereiken. We proberen altijd de perfecte camouflage kleur te vinden voor je en mengen dan eventueel 2 kleuren door elkaar. Ook leren wij aan hoe je de camouflage thuis zelf kan aanbrengen zodat je hier elke dag gebruik van kan maken.

Met deze producten werken wij

Dermacolor

Dermacolor is een medische foundation die veel pigmenten bevat. Deze camouflage is goed dekkend en blijft goed zitten. Het kan watervast en veegvast gemaakt worden met een speciale poeder of spray waardoor je er kleding overheen kunt dragen en eventueel mee kunt zwemmen. De camouflage is goed geschikt voor op het lichaam en in het gelaat en wordt veelal toegepast bij bijvoorbeeld tatoeages, wijnvlekken of pigmentaandoeningen zoals vitiligo.

Lycocel

Lycogel is een mooi product die we in het gelaat aanbrengen. Deze geeft minder dekking dan Dermacolor maar meer dekking dan een “gewone” foundation. Daarbij zit er in de producten factor 30 (tegen zonlicht) verwerkt, sluit het de huid niet af en bevat het allerlei voedingsstoffen die de huid beïnvloeden, zoals ontstekingsremmers. Door deze voedingsstoffen kan het ook als behandeling toegepast worden en heeft het een positieve werking op bijvoorbeeld acne. Wij passen deze foundation ook toe na behandelingen zoals chemische peeling, microneedling of acnetherapie om de huid te kalmeren en te camoufleren. De foundation is in meerdere kleuren beschikbaar en in verschillende varianten.
Camouflagetherapie kan vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Wij kijken dit graag voor je na.

Neem contact met mij op!

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.