Zwachtelen | Huidtherapie Huizen

Wat is zwachtelen?

Als een been of arm veel oedeem heeft en er een elastische kous aangemeten moet worden, moet er eerst gezwachteld worden om het weer dun te maken. Zwachtelen doe je met een verband, die strak om een arm of been gewikkeld wordt zodat het oedeem er uit gedrukt wordt. Zwachtelen wordt gedaan door een thuiszorgmedewerker, assistente van de (huis)arts of een (fysio/huid-en) oedeemtherapeut. Wij werken met verschillende soorten zwachtels.

Marloes van der Wiel

Vergoeding

De zwachtels worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het komt ten lasten van het eigen risico. De handeling van het zwachtelen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt onder oedeemtherapie. Hiervoor wordt de vergoeding van fysiotherapie gebruikt. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars voor oedeemtherapie.

Verschillende soorten zwachtels

Er zijn verschillende soorten zwachtels, je hebt lange en korte rek zwachtels. Over het algemeen worden de korte rek zwachtels het meeste gebruikt omdat je deze dag en nacht om mag laten. Dit zijn zwachtels van textiel die hergebruikt worden. Daarnaast wordt veel gebruik gemaakt van plakzwachtels. Deze kunnen langer om blijven zitten en zorgen voor sneller afname van het oedeem. Hierin zijn ook verschillende varianten, maar voor allen geldt dat je ze bij het afhalen weggooit. 

Neem contact met mij op!

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.