Aan- en uittrekhulpmiddelen | Huidtherapie Huizen

Wat zijn aan- en uittrekhulpmiddelen?

Aan- en uittrekhulpmiddelen zijn een belangrijk onderdeel van het leveren van elastische kousen. Als het lastig is om zelfstandig de kousen aan en/of uit te trekken kan daar een hulpmiddel voor ingezet worden. Er zijn verschillende hulpmiddelen zoals een glijzak en handschoenen of een arm verlengend hulpmiddel zoals een HandyLegs.

Marloes van der Wiel

Wij werken met verschillende leveranciers

Steunkousen en aan- en uittrekhulpmiddelen kan je altijd veilig en betrouwbaar kopen bij ‘De Steunkous-shop‘.¬†

Steunkousen kopen

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Verschillende soorten aan- en uittrekhulpmiddelen

Soms voldoet een glijzak voor het aantrekken van de kousen i.c.m. stroeve handschoenen en een anti slip matje. Als bukken lastig is kan er gekozen worden voor een arm verlengend hulpmiddel zoals HandyLegs of HandyFix. Dit hulpmiddel is speciaal ontwikkeld voor mensen die niet kunnen bukken en is momenteel het populairste hulpmiddel op de markt. Wij leveren alle nodige hulpmiddelen die door de ergotherapeut worden geadviseerd.

Bezoek ook onze webshop www.desteunkous-shop.nl, daar staan alle hulpmiddelen op. Ten slotte zijn er ook elektrische hulpmiddelen zoals de ort-o-mate of het steunkouspistool. Deze moeten altijd vooraf aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar.

Zelfstandig aan- en uittrekken

Mocht het uiteindelijk niet lukken met het zelfstandig aan- en uittrekken van de elastische kousen dan kan de thuiszorg dagelijks langskomen om te ondersteunen. Wij leveren ook veel hulpmiddelen voor de thuiszorg om de kousen makkelijker aan- en uit te kunnen doen, zoals een Doff N Donner.

Welkom bij Huidtherapie Huizen, de praktijk van Marloes van der Wiel

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Welkom bij Huidtherapie Huizen, de praktijk van Marloes van der Wiel

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

  • Casa Cura – Neuweg 27 – Hilversum
  • Van Schijndel Schoenen – Schoutenstraat 14 – Hilversum¬†