Coagulatietherapie | Huidtherapie Huizen

Wat is coagulatietherapie?

Coagulatietherapie is het verwijderen van een gesprongen vaatje, fibromen (steelwratten), een goedaardige moedervlek of andere huidoneffenheden. Er zijn verschillende behandelmethodes beschikbaar en bij het intakegesprek kijken we naar welke behandeling het beste bij je past.
Veelal zijn we met 1 behandeling klaar en laat het geen littekens achter.

Marloes van der Wiel

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Gesprongen vaatjes in het gelaat

Verwijde vaatjes in het gelaat kunnen zich op verschillende manieren uiten. Deze vaataandoeningen ziet men vooral bij mensen met een licht huidtype. We onderscheiden twee soorten vaatjes in het gelaat: Couperose en Spider naevus. Er kunnen ook enkele gesprongen vaatjes voorkomen. Dit is allemaal goed te behandelen.

Spider naevus

Ook wel een spinnetje genoemd. Een spider naevus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Hormonale factoren zouden hierbij een grote rol spelen. Dit is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening van de huid. Ongeveer 40% van alle zwangeren krijgen één of meerdere spiders in de huid; het grootste deel hiervan verdwijnt weer spontaan na de bevalling. Vaak is een centrale speldenklop duidelijk te zien met kleine bloedvaatjes die vanaf het centrale punt uitwaaieren als poten van een spin.

Fibromen

Deze worden ook wel steelwratjes genoemd. Het zijn zachte, goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje of bobbeltje met in de meeste gevallen dezelfde kleur als de omliggende huid. Fibromen zijn zacht en gemakkelijk te bewegen. Ze kunnen voor irritatie zorgen en zien er vaak niet mooi uit. De meest voorkomende plekken voor fibromen zijn de hals, nek, oksels en romp. De grootte van steelwratten varieert van slechts 1 á 2 millimeter tot wel 2 á 3 centimeter. Ze kunnen solitair voorkomen maar ook met tientallen tegelijk.

Neem contact met mij op!

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.