Littekentherapie | Huidtherapie Huizen

Wat is littekentherapie?

Wanneer een wond niet goed geneest kan er een atrofisch (naar binnen getrokken), hypertrofisch (ligt boven op de huid) of zelfs een keloïd (woekering van littekenweefsel) litteken achterblijven. De verschijnselen die zich kunnen voordoen bij een litteken zijn: slechte doorbloeding, verdikking, verharding, verkleving, zwelling (door oedeem), roodheid of andere verkleuring, pijn, jeuk en bewegingsbeperking. Wanneer je hier last van hebt kun je bij ons terecht voor littekenbehandeling.

Marloes van der Wiel

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Wat kunt u tegen littekens doen?

Na een uitgebreide intake en huidanalyse kijken wij welke behandeling het beste bij het litteken past. Het meest optimale resultaat kan behaald worden bij een relatief jong litteken. Uiteraard kun je ook bij ons terecht met oudere littekens. Hoe eerder je echter begint met littekentherapie, hoe grote de kans is dat je klachten kunnen verminderen.

Type behandelingen

Wij bieden verschillende behandelingen aan zoals Littekenmassage: hiermee proberen we het weefsel soepeler te maken en zo mogelijk los te maken van de onderlaag. Dit stimuleert de doorbloeding. We gebruiken verschillende massagegrepen die de elasticiteit van het beschadigde weefsel in het litteken verbeteren. Er zijn een aantal behandelingen nodig voor het meest optimale resultaat. Dit wordt veelal gecombineerd met Silliconenpleisters: er zijn veel verschillende soorten silliconenpleisters op de markt die wij kunnen bestellen. Deze behandeling kan bij elk litteken worden toegepast als deze gesloten is. Er is een gelvorm of een pleister die op elke plek op het lichaam toepasbaar is. Deze pleisters worden elke dag een paar uur gedragen en het resultaat is na een aantal maanden zichtbaar.

Neem contact met mij op!

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.