Chemische peeling | Huidtherapie Huizen

Wat is chemische peeling?

Een chemische/medische peeling is een peeling die wordt toegepast met zuren. Er worden verschillende zuren gebruikt die elk een andere functie hebben. Tevens verschillen deze zuren van zuurgraad (pH waarde) en penetratiediepte in de huid. Onze peelings zijn van Dermaquest en Lira en kunnen glycolzuur, melkzuur, salicylzuur of trichloorazijnzuur (TCA) bevatten. Deze peelings worden veelal gecombineerd toegepast. We maken onderscheid in milde of diepe peelings, waarbij we altijd beginnen met een milde peeling en toe werken naar een steeds diepere peeling. Chemische/medische peelings worden ingezet bij het behandelen van verschillende huidaandoeningen waaronder: huidveroudering, huidverslapping, acne, (acne)littekens, pigmentvlekken, grove poriën, rosacea, couperose en zonbeschadiging.

Marloes van der Wiel

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

De behandeling

Een chemische peeling ervoor dat de celdeling in de huid versnelt, de bovenste huidlaag verdunt, het werkt antibacterieel bij acne en rosacea, verlicht hyperpigmentaties (donkere pigmentvlekken) en/of vermindert de talgproductie. Doel van deze behandeling is om structurele huidverbetering tot stand te brengen. Het maakt de huid weer gezond en de cel functies worden geoptimaliseerd. Het effect van de peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling. Het advies is om de peelings in kuurverband te ondergaan en deze worden dan in sterkte opgebouwd. Voor welke peelings er wordt gekozen is afhankelijk van de indicatie. Wij adviseren om 4 tot 6 keer te behandelen met tussenposen van 2-4 weken, afhankelijk van het soort peeling.

Voor en na

Neem contact met mij op!

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.