Laserontharen | Huidtherapie Huizen

Wat is laserontharen?

Wij beschikken over een geavanceerde laser die werkt met 3 golflengtes waardoor wij alle huidtypes kunnen behandelen. De laser werkt op het pigment in de haar. Als de haar geen pigment bevat zoals bij witte, grijze maar ook rode haren kan de laser niet goed zijn werk doen. Deze haren behandelen wij met elektrisch ontharen. Hierbij wordt elke haar apart behandeld door middel van gelijkstroom & wisselstroom.

Doordat de laser op het pigment in de haar werkt moet je altijd voorzichtig zijn bij de donkere huid. Doordat deze huid veel meer pigment bevat dan een lichte huid vergt dit een andere aanpak. Omdat onze laser met verschillende golflengtes werkt kunnen wij de diepte van de laserstraal aanpassen en hierdoor de donkere huid ook goed behandelen. De golflengte bepaalt hoe diep je in de huid werkt. Met een langere golflengte dring je dieper in de huid door waardoor je niet het pigment in de huid behandelt, maar wel in het haar. Op deze manier kunnen wij een goede effectieve behandeling toepassen.

Marloes van der Wiel

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Haargroei cyclus

Een haar maakt een haargroei cyclus mee waarin hij in 3 verschillende fases kan zitten. De laser behandelt alleen haren die in de groeifase zitten, in de andere fases is er geen haarpapil aanwezig die vernietigd kan worden. In welke fase de haar verkeert is niet zichtbaar vanaf de buitenkant. We behandelen daarom ook het hele gebied. Doordat dus in één behandeling niet alle haren definitief vernietigd worden zijn er meerdere behandelingen nodig. Afhankelijk van het te behandelen gebied zijn er 6-8 behandelingen nodig met tussenpozen van 4-12 weken. In het gelaat groeien haren sneller terug waardoor er 4-6 weken tussen de behandelingen zit en omdat de haren op het lichaam langzamer groeien, houden we 8-12 weken aan tussen de behandelingen.

Hoe werkt de laser?

Het licht van de laser reikt tot in het pigment van de haar. De lichtflitsen gaan via de haar naar de haarwortel waar het licht wordt omgezet in warmte die diep doordringt tot in het haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd en de ongewenste haar verdwijnt. Hoe donkerder de haar hoe beter deze te behandelen is omdat deze meer energie opneemt.

Neem contact met mij op!

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.