Compressietherapie | Huidtherapie Huizen

Wat is compressietherapie?

Complex Decongestieve Therapie/CDT houdt in dat lymfoedeem wordt behandeld met verschillende behandelvormen. Als je alleen manuele lymfedrainage toepast heeft dit weinig effect op het lymfoedeem op lange termijn. Als je manuele lymfedrainage toepast in combinatie met compressietherapie, dan heb je veel meer effect van de behandeling.

Marloes van der Wiel

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Compressiehemden

Na een borstamputatie of borstbesparende operatie kan er in/of rond het gebied van de borst oedeem ontstaan. Dit gebied is lastig om met zwachtels te behandelen. Omdat het goed is om naast manuele lymfedrainage ook compressie te geven op dat gebied zijn er speciale compressiehemden ontwikkeld. Deze kunnen in onze praktijk worden aangemeten.

Ambulante Compressie Therapie

Naast het zwachtelen van oedeem van de benen zijn wij ook gespecialiseerd op het gebied van zwachtelen van de arm en hand. Omdat lymfoedeem onder controle moet zijn voordat we verdergaan met het aanmeten van een therapeutisch elastische kous is het noodzakelijk om het lichaamsdeel waar het lymfoedeem zich bevindt te zwachtelen.

Klittenbandsysteem

Klittenband systemen zijn niet elastische verbanden die met klittenband worden bevestigd. Deze zijn eenvoudig aan te brengen, met als doel het aanleggen van een compressie verband te vereenvoudigen en het zelfmanagement te stimuleren. Uniek is dat wanneer het oedeem in de loop van de dag afneemt, de banden snel en eenvoudig bijgesteld kunnen worden.

Therapeutisch elastische kous

Therapeutisch elastische kousen kunnen worden onderverdeeld in kousen met naad en kousen zonder naad. Kousen zonder naad (rondbrei) zijn dunner en elastischer dan kousen met naad. Deze kousen zijn helaas meestal niet geschikt voor lymfoedeem en worden alleen besteld indien er geen oedeem aanwezig is. Kousen met naad (vlakbrei) zijn dikker en kunnen in structuur wat meer stevig en stug zijn waardoor dit het oedeem beter tegen houdt of juist zacht zijn wat plezieriger aanvoelt. Tegenwoordig zijn deze bijna altijd zowel in huidkleur of zwart te verkrijgen en voor de arm en hand in allerlei kleuren.

Neem contact met mij op!

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.