IPL Behandeling | Huidtherapie Huizen

Wat is IPL Behandeling?

Ontsierende vaatjes in het gelaat of een pigmentvlek in het gelaat of op de handen zijn veel voorkomende huidafwijkingen die als stortend ervaren kunnen worden. Wij hebben verschillende behandelmethodes om deze aandoening definitief te kunnen verwijderen of kunnen het camoufleren met camouflagetherapie.

Marloes van der Wiel

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Behandeling

Op de huid worden lichtpulsen gezet waardoor roodheden en donkere pigmentaties vervagen. Het optimale resultaat wordt verkregen door een reeks opeenvolgende behandelingen. Doorgaans worden 3-5 behandelingen geadviseerd, met tussenpozen van 3-6 weken. 

De behandeling duurt, afhankelijk van het te behandelen gebied, meestal 15-30 minuten. De huid wordt gedesinfecteerd en er wordt een laagje verkoelende gel aangebracht. Op de huid worden energieflitsen gezet die warm, prikkend of stekend kunnen aanvoelen. Na de behandeling wordt een speciale crème aangebracht die direct verzachtend werkt. De huidtherapeut adviseert u over de juiste nazorg voor thuis, zodat de huid goed kan herstellen.

Na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling lichtrood gekleurd en gevoelig zijn. Pigmentaties en vaatjes kunnen in de eerste dagen donker opkleuren en er kunnen korstjes en/of zwelling ontstaan. Couperose, bloedvaten en pigmentvlekken zullen na zo’n drie tot zes weken verminderen. Om te voorkomen dat pigmentvlekken weer terug komen is het raadzaam om elke dag een zonbescherming te gebruiken van minimaal factor 30. De pigmentvlekken kunnen diep in de huid zitten en weer omhoog komen als u niet voldoende bescherming geeft.

Neem contact met mij op!

Ben je op zoek naar een passende behandeling voor je huid? Of ben je doorverwezen voor een elastische kous, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Maak snel een afspraak, ik help je graag!

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.