Help, ik heb lipoedeem!

Lipoedeem is een zeer pijnlijke chronische aandoening en betekent letterlijk ‘vetzwelling’. Mevrouw Nootenboom uit Huizen, kreeg in 2013 de diagnose en is hiervoor wekelijks onder behandeling bij Marloes van der Wiel. We spraken haar over haar ziekte en de bijbehorende behandeling.

De diagnose lipoedeem

Mevrouw Nootenboom (39 jaar): “Sinds 2013 ben ik gediagnosticeerd met lipoedeem en dat is beslist geen pretje. De vetverdeling in mijn lichaam is abnormaal. Er zijn meer vetcellen en ze zijn groter dan normaal. Hierdoor drukken ze tegen mijn bloed- en lymfevaten aan. Als het ware ontstaan er allerlei vetophopingen en houd ik vocht vast. En hoewel ik een leuk leven leid: huisje, boompje, beestje.. je kent het wel, moet ik ook iedere week naar de huidtherapeut voor een behandeling.”

Zeven centimeter minder dankzij mijn lipoedeem behandeling

Mevrouw Nootenboom: “Lipoedeem zit bij mij vooral in mijn onder- en bovenbenen. Iedere week krijg ik een behandeling bij Huidtherapie Huizen. Mijn huidtherapeut is ongeveer 15 minuten bezig per been. Ze masseert de verhardingen in het weefsel. Hierdoor wordt de lymfeafvoer gestimuleerd en is mijn huid soepeler. In juli 2018 startte mijn behandeling bij Marloes van der Wiel en sindsdien zijn mijn kuiten zeven centimeter smaller in omvang! De rest van mijn lichaam dat in behandeling is, is ook in omvang verminderd. Een behandeling is niet fijn en best pijnlijk maar het resultaat telt en daar ben ik super blij mee.”

Bij Huidtherapie Huizen maken ze de behandeling draaglijker

Mevrouw Nootenboom: “Nadat ik in 2013 de diagnose kreeg ben ik eerst ergens anders behandeld. Dat ging mis en daardoor durfde ik heel lang niet meer. Vier jaar later zag ik in dat behandelen noodzakelijk is en dus ging ik op zoek naar een huidtherapeut. Ik kwam bij Marloes terecht en het klikte meteen. Samen stelden we een behandelplan op. Wat de huidtherapeuten bij mij doen is niet leuk. Het doet zeer, maar het móét. Het feit dat de huidtherapeuten ontzettend aardig zijn en de hele behandeling met mij kletsen maakt het minder erg. Als ik stop met praten weten ze dat het écht teveel zeer doet. “Even volhouden, rustig doorademen, het is bijna klaar!”, hoor ik dan.

Of ik Huidtherapie Huizen zou aanraden? Zeker! En ik ben niet de enige. Ik heb naast de wekelijkse behandelingen ook steunkousen nodig. Zonder dat de arts wist dat ik al in behandeling was bij Marloes raadde hij de huidtherapeuten van Huidtherapie Huizen aan. Voor mij is dit een bevestiging dat ik in goede handen ben.”

Maak vandaag jouw afspraak

Last van lipoedeem of andere huidaandoeningen? Wij helpen graag! Vul het contractformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

JOUW HUID

Is jouw huid helemaal klaar voor het aankomende seizoen? Plan nu jouw afspraak en laat mij je helpen.

BLOG

De blog vul ik met relevante informatie voor jouw huid: Tips, reviews en ga zo maar door.

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.