Wat zit er nou precies in mijn potje crème? Stap 3: De conclusie

Als je achter op de verpakking kijkt van je crème of serum zie je een hele waslijst aan allemaal ingewikkelde ingrediënten. Hoe weet je nu wat er precies wel of niet in je crème zit, want misschien zegt de leverancier wel dat er collageen in zit, maar zit dit er ook echt wel in? In deze blogserie geef ik je meer uitleg over de ingrediëntenlijst van jouw product. Ik hoop dat je, na het lezen van de laatste blog, beter weet wat je op jouw gezicht smeert. Heb je vragen? Mail mij dan op info@huidtherapiehuizen.nl.

Dit is blog 3, heb je het eerste deel nog niet gelezen? Klik dan hier.

Serie blogs over etiketten van producten

In de vorige blog heb ik uitleg gegeven over het uitpluizen van de ingrediëntenlijst en wat de leverancier zegt over dit product en heb ik alle ingrediënten uit de ingrediënten lijst nagelopen om te kijken wat de hulpstoffen en wat de werkzame stoffen zijn. Dan blijft nu mijn conclusie over.

  1. Ingrediëntenlijst uitpluizen, wat zegt de leverancier?
  2. Wat zijn de werkzame stoffen en overige ingrediënten?
  3. Conclusie: is dit product pluis/niet pluis?

Stap 3 - Conclusie: Is dit product pluis of niet pluis?

Als je vitamine C in een product toevoegt, moet er wel genoeg vitamine C inzitten. In Ultra C firming serum van Ultraceuticals zit 14% vitamine C verwerkt. Dit heb ik opgevraagd bij Ultraceuticals. Is 14% wel genoeg om een werking te hebben in dit serum?

Het antwoord is ja, er moet namelijk minstens 4% van vitamine C in een product zitten. Gelukkig weten wij nu dat er 14% in zit, maar dit staat niet altijd vermeld bij een product. Mocht dit niet vermeld staan, kan je kijken waar hij in de ingrediëntenlijst voorkomt en moet hij in het eerste 1/3 deel van de ingrediëntenlijst terug komen. Tevens is de werking het beste als het samen met andere antioxidanten wordt gebruikt en hierbij vormen vitamine C en Anogeissus leiocarpus schorsextract  (een extract van de schors van een Afrikaanse boom) een gouden duo.

Ultraceuticals heeft veel studies gedaan naar hoe ingrediënten het beste in de huid opgenomen kunnen worden. Ze hebben meerdere formules ontwikkeld. Bij vitamine C hebben ze een pro-collageenformule ontwikkeld om de stevigheid van de huid te helpen verbeteren. Deze formule  combineert vitamine C in een door CSIRO* ontwikkeld afgiftesysteem met krachtige peptiden en antioxiderende ingrediënten voor een jeugdiger ogende huid.

*Wetenschappelijke en industriële onderzoeksorganisatie van het nationaal wetenschapsbureau van Australië.

Wat zit er in het potje?

Dit anti-aging serum bevat twee krachtige peptiden (MicroElastin™ & MicroCollageen) en pure Vitamine C (L-Ascorbinezuur) om een soepel uitziende huid te bevorderen. Laat de huid er gerevitaliseerd, gezond en jeugdig uitzien.

Bereik een steviger uiterlijk van de huid door MicroElastin™ & MicroCollageen. Deze peptiden ondersteunen de werking van vitamine C op de huid, waardoor deze er glad en stralend uitziet.

Pak vroegtijdige huidveroudering aan door krachtige antioxiderende ingrediënten ascorbinezuur (pure vitamine C) en het krachtige Anogeissus-schorsextract die helpen een soepel ogende huid te bevorderen.

Na het uitpluizen van deze ingrediëntenlijst kan ik zeggen dat ik dit product pluis vind. Dus als je een goed serum zoekt is dit zeker een aanrader. In combinatie met de andere Ultraceuticals producten is dit product onmisbaar voor je ochtend ritueel.

Wat vond jij van deze serie?

Ik hoop dat je dit een leuke en informatieve serie vond. Als je vragen hebt over mijn onderzoek of mijn diensten, ik help je graag. Neem via deze website contact met mij op of stuur mij een e-mail via info@huidtherapiehuizen.nl.

JOUW HUID

Is jouw huid helemaal klaar voor het aankomende seizoen? Plan nu jouw afspraak en laat mij je helpen.

BLOG

De blog vul ik met relevante informatie voor jouw huid: Tips, reviews en ga zo maar door.

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

MELD JE AAN VOOR DE HUIDSCANDAG

Op 24 november is er een ‘scandag’ in mijn praktijk met de Observ 520X. Dit is een huidanalyse apparaat die een uitgebreide huidanalyse maakt van jouw gelaat.

Aanmelden

Ben je benieuwd naar de conditie van jouw huid? Meld je gratis aan via info@huidtherapiehuizen.nl of door dit formulier in te vullen. Zodra ik jouw aanmelding heb, geef ik je een beschikbare tijd door.

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Marloes van der Wiel

MELD JE AAN VOOR DE HUIDSCANDAG

Op 24 november is er een ‘scandag’ in mijn praktijk met de Observ 520X. Dit is een huidanalyse apparaat die een uitgebreide huidanalyse maakt van jouw gelaat.

Aanmelden

Ben je benieuwd naar de conditie van jouw huid? Meld je gratis aan via info@huidtherapiehuizen.nl of door dit formulier in te vullen. Zodra ik jouw aanmelding heb, geef ik je een beschikbare tijd door.

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Marloes van der Wiel

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.