Rosacea awareness month, wat is Rosacae?

Het is April en dus Rosacea awareness month. Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die voornamelijk het gezicht aantast, met roodheid, zichtbare bloedvaten, zwelling en soms kleine rode bultjes als symptomen. Het komt typisch periodiek voor en kan worden getriggerd door verschillende factoren zoals zonlicht, stress, alcohol, pittig eten en bepaalde huidverzorgingsproducten.

Rosacea kan mensen van alle leeftijden en etnische achtergronden treffen, maar het komt vaker voor bij mensen tussen de 30 en 50 jaar oud, vooral bij mensen met een lichte huidskleur. Vrouwen hebben ook meer kans om rosacea te ontwikkelen dan mannen, maar de symptomen kunnen bij mannen vaak ernstiger zijn. Er is ook een genetische component, dus als het in je familie voorkomt, heb je mogelijk een hoger risico.

Rosacea kan verschillende symptomen vertonen

  1. Aanhoudende roodheid in het gezicht, vooral op de wangen, neus, kin en voorhoofd.
  2. Zichtbare bloedvaten (telangiëctasieën) op het gezicht.
  3. Zwelling en gevoeligheid van de huid.
  4. Papels en puistjes die lijken op acne, maar zonder mee-eters.
  5. Oogproblemen zoals droge, branderige of jeukende ogen en gevoeligheid voor licht.
  6. Verdikking van de huid, vooral op de neus (rhinophyma), hoewel dit minder vaak voorkomt.

Ik heb Rosacea, eigenlijk is het bij mij ontwikkeld toen ik elke dag mondkapjes moest gaan dragen in de corona epidemie. Als huidtherapeut is het natuurlijk niet fijn als je eigen huid er niet goed uitziet. Gelukkig kon ik het goed camoufleren. Ik gebruik dagelijks Rosalique. Het fijne van Rosalique is dat er ook SPF 50 in zit, je bent dus meteen beschermd tegen de zon (basisbescherming). Helaas helpt deze crème niet voldoende om de rosacea te behandelen. Hiervoor heb ik meerdere zalven van de huisarts geprobeerd, tevergeefs….

Rosacae awareness month
Rosalique

Tijdens mijn zoektocht naar goede producten kwam ik in contact met Kim van Sqinno. Ik kwam bij haar op gesprek omdat ik interesse had in mijn prachtige huidanalyse apparaat Observ. Zij vertelde dat zij ook werken met een in Nederland nieuw merk: Ultraceuticals. Zonder na te denken ben ik Ultraceuticals gaan gebruiken en verkopen in mijn praktijk en kijk wat een prachtig resultaat: (deze foto’s zijn gemaakt met de Observ 520x).

Super blij dat ik eindelijk producten heb gevonden die mijn huid echt verbeteren en vooral; kalmeren! Dit is heel belangrijk bij rosacea. Soms heb ik nog wel wat meer last, bijvoorbeeld al sik tomatenpuree eet. Maar het is echt heel goed onder controle. Met de juiste producten kan je dit prachtige resultaat behalen.

Voor- en na mijn eigen behandeling

Laats nog een mooie voor- en na foto gemaakt, zonder make-up uiteraard, ik ben zo blij! Mijn rosacea is eindelijk onder controle!! Wil jij dit ook?? Kom dan langs voor een uitgebreide huidanalyse met de Observ en een productadvies met Ultraceuticals, afgestemd aan de behoefte van jouw huid.

Voor- en na behandeling Rosacae - Huidtherapie Huizen

JOUW HUID

Is jouw huid helemaal klaar voor het aankomende seizoen? Plan nu jouw afspraak en laat mij je helpen.

BLOG

De blog vul ik met relevante informatie voor jouw huid: Tips, reviews en ga zo maar door.

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.