Waarom is de SkinPen behandeling zo succesvol?

Ik ben helemaal fan van de SkinPen, dit is een apparaat voor microneedling. Om goed uit te kunnen leggen hoe de SkinPen precies werkt ga ik eerst uitleggen wat microneedling precies is. Weet jij dat al? En waarin verschilt de SkinPen behandeling dan van een andere microneedling behandeling zoals met de dermapen? Waarom krijg je juist met de SkinPen het resultaat wat je wilt? Lees verder in mijn Blog en dan krijg je de antwoorden op deze vragen.

Wat is Microneedling?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van een microneedling behandeling, wat misschien enger klinkt als het daadwerkelijk is. Want een behandeling met naalden kan al snel afschrikken. Echter zijn de naalden bij een microneedling behandeling minuscuul en gaan ze niet dieper dan 0,2 tot 2,0 mm in de huid. Afhankelijk van het resultaat wat je wilt bereiken stel je de diepte van de naalden in. Microneedling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren. De 12 naaldjes bewegen zeer snel op en neer wat microscopisch kleine gaatjes in de huid maakt.

Welke verschillende apparaten zijn er?

Als je op google microneedling intoetst zie je een tal van apparaten langskomen, zoals bijvoorbeeld de dermapen. Deze apparaten hebben eigenlijk allemaal dezelfde functies. De ene is draadloos, de ander is met snoer. De naaldentips die er gebruikt kunnen worden zijn ook veelal gelijk. Deze worden steriel verpakt en gooi je na gebruik weg.

Ik hoorde dus laatst een verhaal van salons/praktijken waarbij ze de naaldentips bewaren voor de volgende behandeling.. ik schrok hier enorm van. Tijdens de behandeling kan de huid gaan bloeden en die naaldentips moeten gewoon direct weggegooid worden!!! Of ze worden gekocht op AliExpress, hoe kan je garantie bieden dat er dan met goede naalden wordt gewerkt?? Niet dus…

Wat is het verschil tussen de SkinPen en andere microneedling apparaten?

De SkinPen is anders dan alle andere apparaten en daarbij FDA approved wat betekent dat het in America uitvoerig is getest en goedgekeurd is bevonden. De naaldentips kan je maar eenmalig gebruiken, na het verwijderen van de naaldentip van het apparaat kan deze nooit een tweede keer gebruikt worden (deze heeft een zogeheten single use lockout feature). Ook wordt er een plastic beschermhoes voor om de SkinPen bijgeleverd die er voor zorgt dat je altijd 100% steriel werkt.

De diepte van de naalden die je aangeeft op het apparaat wordt ook daadwerkelijk toegepast, waarbij bij andere apparaten is gebleken dat de diepte die je aangeeft, niet altijd de diepte is die het apparaat ook daadwerkelijk toepast. Ik heb hier het onderzoek van gelezen waarbij de diepte van de naalden wordt gemeten. Dat is een beetje saai om hier in te delen maar neem van mij aan dat dit bij andere apparaten niet altijd de goede, constante naalddiepte was. Daarnaast werden de naalden al snel bot & krom, terwijl de SkinPen een scherpheid garantie geeft van 80 minuten.

SkinPen

Een groot verschil is dat bij de SkinPen behandeling altijd producten worden bijgeleverd. Er zitten 2 producten bij die je MOET gebruiken. Het eerste product gebruik je de eerste 24 uur na behandeling en het 2e product daarna tot 5-7 dagen later. Je mag de eerste 24 uur geen andere producten gebruiken en daarna mag je wel camouflage/make-up op doen maar verder geen andere producten en een milde reinigingsproduct. Het voordeel hiervan is dat de cliënten niet zelf thuis gaan smeren met hun eigen producten die misschien niet eens goed zijn om na een microneedling behandeling toe te passen.

Natuurlijk is het mijn taak als huidtherapeut om ze hiervoor te behoeden, maar na een dure behandelingen wil je vaak niet nog een product erbij moeten aanschaffen die wel goed is. Bij de SkinPen behandeling zit dit er bij en hoef je het niet apart aan te schaffen.

Je gebruikt bij microneedling altijd een tussenstof zodat de naalden gemakkelijk over de huid heen glijden. Hierbij kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor hyaluronzuur of een ander product. Als je hiermee werkt moet je zeker weten dat het product wel als tussenstof gebruikt kan worden omdat het wel eens voorkomt dat er een heftige (of zelfs een allergische) reactie op kan treden. Bij de SkinPen gebruikt je alleen een gel als tussenstof wat bestaat uit watergel & glycerine. Deze blijven de cliënten ook de eerste 24 uur smeren om het water te kort in de huid aan te vullen.

Zo weet ik dat je na de behandeling ook de juiste crèmes blijft smeren wat mij als huidtherapeut een veilig gevoel geeft.

Waarom is de SkinPen dan beter dan een andere microneedling apparaat?

Ik kan natuurlijk wel zeggen dat ik de SkinPen beter vind, maar waarom is dat precies? Ik heb de SkinPen nu een jaar geleden aangeschaft. Op dat moment was ik absoluut niet van plan om te investeren in nieuwe apparatuur omdat ik pas net in januari als zelfstandige was gestart nadat ik de huidtherapie praktijk had overgenomen waar ik 10 jaar werkzaam was geweest. Maar ik kwam deze tegen op een congres en een bevriende huidtherapeut had deze al langer in gebruik en was daar ook erg enthousiast over.

Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt maak je minder schade in de huid als je naalden altijd scherp blijven. Hierdoor wordt de cellulaire schade geminimaliseerd. Het resultaat is een effectieve remodellering van de dermis (diepere huidlaag), terwijl de algehele structuur van de huid intact blijft.

Op deze manier krijg je 3 natuurlijke fases van wondgenezing. In de eerste fase zorgt het letsel door kleine naaldpuncties ervoor dat het wondgenezingsproces gestimuleerd wordt (groeifactoren, neutrofielen, macrofagen. Dit zijn allemaal belangrijke cellen in het wondgenezingsproces van de huid). Je ziet onmiddellijk zwelling van de huid, de huid wordt rood en is gevoelig.

In de tweede fase van het wondgenezingsproces wordt type 3 collageen gevormd. Dit heet de embryonale wondgenezing. Dit is een korte termijn oplossing voor de huid want in de laatste fase van wondgenezing worden de microkanaaltjes vervangen door nieuwe huidweefsels en bloedvaten. Type 3 collageen wordt omgezet in type 1 collageen. Deze fase duurt 3 weken tot een jaar en het allerbelangrijkste van dit verhaal; er vindt GEEN littekenvorming plaats.

Door al deze informatie was ik om en heb ik de SkinPen aangeschaft. Ik maak geen gebruik meer van mijn andere microneedling apparaat en zie de successen die ik nu boek. Omdat de behandeling nog even door werkt in de huid (de laatste fase van de wondgenezing) geeft dat ook motivatie om met een SkinPen behandeling te beginnen. De kosten van de SkinPen behandelingen zijn overal in Nederland gelijk, zo voorkom je dat je concurrentie strijd krijgt wat ook weer voor een therapeut erg prettig is.

Nieuwsgierig geworden naar deze SkinPen behandeling? Je bent altijd welkom voor een gratis intake gesprek.

JOUW HUID

Is jouw huid helemaal klaar voor het aankomende seizoen? Plan nu jouw afspraak en laat mij je helpen.

BLOG

De blog vul ik met relevante informatie voor jouw huid: Tips, reviews en ga zo maar door.

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

  • Casa Cura – Neuweg 27 – Hilversum
  • Van Schijndel Schoenen – Schoutenstraat 14 – Hilversum 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

  • Casa Cura – Neuweg 27 – Hilversum
  • Van Schijndel Schoenen – Schoutenstraat 14 – Hilversum 

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.