Wat zit er nou precies in mijn potje crème? Stap 1: Ingrediëntenlijst uitpluizen

Jouw potje créme: Als je achter op de verpakking kijkt van je crème of serum, dan zie je een hele waslijst aan allemaal ingewikkelde ingrediënten. Hoe weet je nu wat er precies wel of niet in je crème zit? Misschien zegt de leverancier wel dat er collageen in zit, maar zit dit er ook echt wel in? In deze blogserie geef ik je meer uitleg over de ingrediëntenlijst van jouw product. Ik hoop dat je, na het lezen van de laatste blog, beter weet wat je op jouw gezicht smeert. Heb je vragen? Mail mij gerust via info@huidtherapiehuizen.nl.

Serie blogs over etiketten van producten

Op de Hogeschool Utrecht heb ik tijdens mijn studie Huidtherapie een hele leuke opdracht gemaakt. We moesten gaan uitzoeken of een product pluis/niet pluis was. Het ene product zei dat het er voor zorgt dat een puistje binnen 24 uur verdwenen is, maar was dat ook daadwerkelijk zo? Welk product werkt nu het beste bij acne? Nu (zo’n 14 jaar later) denk ik nog vaak terug aan die opdracht, elke keer als ik een ingrediëntenlijst zie van een bepaald product. Die opdracht vormt dan ook de basis voor deze serie blogs. De komende weken plaats ik elke week een blog over de volgende thema’s:

  1. Ingrediëntenlijst uitpluizen, wat zegt de leverancier?
  2. Wat zijn de werkzame stoffen en overige ingrediënten?
  3. Conclusie: is dit product pluis/niet pluis?

Stap 1: Ingrediëntenlijst uitpluizen van jouw potje créme

Voor deze blog ga ik eigenlijk hetzelfde doen als 14 jaar geleden, namelijk aan de hand van de ingrediëntenlijst bepalen of een product pluis/niet pluis is 😉. Het leukste is natuurlijk om een product te pakken die ik momenteel zelf verkoop, om te laten zien dat wat er op de ingrediëntenlijst staat, wat er dus in het product verwerkt zit en of het ook daadwerkelijk kan doen wat de leverancier beweert. Spannend dus. Om lekker actueel te blijven pak ik een product tegen huidveroudering. Het Ultra C firming serum van Ultraceuticals.

Wat zegt de leverancier over dit product?

Dit anti-aging serum bevat twee krachtige peptiden (MicroElastin™ & MicroCollageen) en pure Vitamine C (L-Ascorbinezuur) om een soepel uitziende huid te bevorderen. Laat de huid er gerevitaliseerd, gezond en jeugdig uitzien.

Bereik een steviger uiterlijk van de huid door MicroElastin™ & MicroCollageen. Deze peptiden ondersteunen de werking van vitamine C op de huid, waardoor deze er glad en stralend uitziet. Pak vroegtijdige huidveroudering aan door krachtige antioxiderende ingrediënten ascorbinezuur (pure vitamine C) en het krachtige Anogeissus-schorsextract die helpen een soepel ogende huid te bevorderen.

Om de ingrediëntenlijst te kunnen aflezen is één ding heel belangrijk: Want wist jij dat alle ingrediënten die als eerste vernoemd worden ook als hoogste percentage in het product zitten? Veelal begint het product met aqua, dat is natuurlijk water. Dit is de basis van het product en hier zit het hoogste percentage van in verwerkt. Als we weten van welk ingrediënt er veel in zit, weet je ook of er van andere ingrediënten minder in zit.

De ingrediëntenlijst van jouw créme

Water/Aqua/Eau, Alcohol Denat, Ascorbinezuur, Dimethyl Isosorbide, Glycerine, Glyceryl Polymethacrylaat, Polysorbaat 20, Propaandiol, PEG-8, Butyleen Glycol, Caprylyl Glycol, Natrium PCA, Hydroxyethylcellulose, Natrium Lactaat, Dinatrium EDTA, Natrium Metabisulfiet, Natrium Sulfiet, Caprylhydroxaminezuur, Cananga Odorata Bloem (Ylang Ylang) Olie, Pelargonium Graveolens (Geranium) Bladolie, Anthemis Nobilis Bloemolie, Citrus Reticulata (Mandarijn) Schilolie, Lavandula Angustifolia (Lavendel) Olie, Anogeissus Leiocarpus Schorsextract, Carbomeer, Menyanthes Trifoliata-bladextract, dinatriumfosfaat, polysorbaat 60, palmitoylhexapeptide-12, caprooyltetrapeptide-3, dextran, palmitoyltripeptide-1, natriumfosfaat, palmitoyltetrapeptide-7, melkzuur, limoneen, linalool, geraniol, citronellol, citral.

Hopelijk heb je al een beetje een idee hoe we deze ingrediëntenlijst kunnen gaan lezen nu. Want zoals ik net al aangaf beginnen wij met Aqua, dat is water. Vitamine C zie je ook terug komen, maar onder een andere naam, in dit geval Ascorbinezuur.

Volgende week: Stap 2: Wat zijn de werkzame stoffen en overige ingrediënten?

Vond je dit een informatief en/of leuk verhaal? Lees dan volgende week het vervolg op dit verhaal, waarin ik kijk naar de werkzame stoffen en de meer standaard ingrediënten van dit serum.

Ben je op zoek naar een huidtherapeut of type behandeling? Maak dan een afspraak met mij.

JOUW HUID

Is jouw huid helemaal klaar voor het aankomende seizoen? Plan nu jouw afspraak en laat mij je helpen.

BLOG

De blog vul ik met relevante informatie voor jouw huid: Tips, reviews en ga zo maar door.

Vergoeding

Als jouw klachten van medische aard zijn en je aanvullend verzekerd bent, kan de (of een deel van) behandeling vergoed worden. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

Afspraak maken of iets vragen?

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Vul dan de gegevens en in en wij nemen contact met je op. 

Hoofdvestiging

Mijn hoofdvestiging is aan de Botterstraat 47 te Huizen (1271XL).

Aanmeetlocaties elastische kousen

MELD JE AAN VOOR DE HUIDSCANDAG

Op 24 november is er een ‘scandag’ in mijn praktijk met de Observ 520X. Dit is een huidanalyse apparaat die een uitgebreide huidanalyse maakt van jouw gelaat.

Aanmelden

Ben je benieuwd naar de conditie van jouw huid? Meld je gratis aan via info@huidtherapiehuizen.nl of door dit formulier in te vullen. Zodra ik jouw aanmelding heb, geef ik je een beschikbare tijd door.

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Marloes van der Wiel

MELD JE AAN VOOR DE HUIDSCANDAG

Op 24 november is er een ‘scandag’ in mijn praktijk met de Observ 520X. Dit is een huidanalyse apparaat die een uitgebreide huidanalyse maakt van jouw gelaat.

Aanmelden

Ben je benieuwd naar de conditie van jouw huid? Meld je gratis aan via info@huidtherapiehuizen.nl of door dit formulier in te vullen. Zodra ik jouw aanmelding heb, geef ik je een beschikbare tijd door.

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Marloes van der Wiel

Abonneer je op mijn nieuwsbrief & ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief. 

Nieuwsbrief? Ontvang unieke kortingen

Speciaal en enkel voor de lezers van mijn nieuwsbrief biedt ik geselecteerde kortingen en nieuws aan. Ik verstuur ongeveer twee tot drie keer per jaar een nieuwsbrief.